Stadstuin

de schelp

Agenda

Als gevolg van de huidige maatregelen die de overheid heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het bestuur van Stadstuin de Schelp helaas moeten besluiten alle optredens voor dit seizoen te annuleren.    

 

 

Algemene informatie

Openingstijden:

 

Adres Stadstuin de Schelp:

De vijzel 4

4901LT, Oosterhout

Parkeerterrein De Vijzel

aan de Sint Janstraat te Oosterhout

Contact gegevens

Tel: 06-5539 1358

mail: contact

Beeldentuin

Jaarlijks wordt in de zomermaanden een wisselende expositie gehouden van beelden en driedimensionale kunst van lokale en regionale kunstenaars.

Zomerexpositie in Stadstuin De Schelp te Oosterhout van 14 mei tot en met 24 september 2017.

Beeldhouwwerken uit Atelier Norbert Veeger te Rijsbergen

Nobert Veerger (Breda 1954) volgde de Kunstacademie Sint-Joost in Breda. Na afronding van zijn studie Plastische Vormgeving vertrok hij voor 2 jaar naar Italië om zich daar verder te bekwamen in van het beeldhouwen in marmer. In Pietrasanta, in de buurt van Carrara, maakte hij zich de fijne kneepjes van het vak van beeldhouwer eigen. Na terugkomst in Nederland is hij al snel zijn kennis en kunde gaan overdragen aan belangstellende cursiten in zijn atelier in het buitengebied van Breda, eerst in Effen en vanaf 2013 in Klein Oekel bij Rijsbergen. Al ruim 20 jaar is hij inspirator en bescheiden leermeester van een zestigtal beeldhouwers, zowel beginners als gevordereden. Het vakmanschap van Norbert beperkt zich niet tot het beeldhouwen in steen alleen, ook boetseren in was, klei of gips behoort tot de mogelijkheden, wat vaak resulteerd in fraai gegoten bronzen. Door zijn aanwijzingen, qua voorstelling, vormgeving en techniek blijven zijn cusisten groeien in ontwikkeling. Zijn kennis van de kunsthistorie en de anatomie van mens en dier is een voortdurende bron van kenis voor al zijn leerlingen. Elke beeldhouwer in zijn werkplaats weet hij aan te zetten tot het nemen van eigen initiatieven, waardoor hij hen inspireert tot het telkens weer verleggen van de grenzen van het eigen kunnen. Geen wonder dat Norbert Veeger veel van zijn hakkers al tientallen jaren aan zich heeft weten te binden. Geen enkelbeeld verlaat het atelier voor het maximaal haalbare is bereikt. Het werd onlangs duidelijk verwoord in het volgende vers:

"Maestro weet hen zo te leiden,
Dat  er 'n ziel komt in de steen.
Norbert  en  de  hakker, beiden
Worden zo in 't kunstwerk één"

Met genoegen laten wij u in deze zomerexpositie een vijftigtal werken afkomstig uit Atelier Norbert Vergeer zien.

 

De beeldentuin is dit seizoen te bezichtigen van 14 mei tot en met 24 september; in principe op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.


Onze sponsoren

BBerendeT23Vermeulennew4     logoRobbeNlogoRobbeN


Copyright © 2020 Stichting de Stadstuin Oosterhout   All Rights Reserved.